Nyheter

Lanseringen av den första Pro V1 golfbollen




Med millenieskiftet kom en ny och betydande tid för Titleist historia. Under 1990-talet hade Titleist forskare och ingenjörer på Golf Ball R&D tagit fram tre banbrytande innovationer; en stor solid kärndesign, multikomponent konstruktion och gjuten elastomer uretanskalsteknologi.

År 2000 skulle dessa genombrott bidra till framtagandet av en ny produkt som fullkomligt skulle revolutionera spelet. En produkt som skulle etablera sig som den mest spelade, en bästsäljare och den mest framgångsrika del av utrustning i golfens historia – Titleist Pro V1 golfbollen.

För något år sedan satte vi oss ner och pratade med fyra chefer från Titleist som delade med sig av sina minnen från de dagar som ledde fram till lanseringen av den allra första Pro V1 bollen. Lyssna på podden om varför Pro V1 bollen kom att bli en så revolutionerande produkt och hör om ett speciellt produkttest och valideringsinsats som blev känd som ”Hundred Man March”.

Kommer du själv ihåg när Pro V1 kom ut i butik och när du spelade den första Pro V1 bollen? Dela gärna med dig av dina egna erfarenheter och berättelser.