Nyheter

Vokey Design Wedges: Se över dina grooves



Hur kontrollerar jag mina wedgar för slitage på dess grooves och minskning av spinn?

Wedgar kan se bra ut men kanske inte ger maximalt med spinn i ditt närspel. Du bör kontrollera dina wedgar för slitage på dess grooves var 60-70:e runda. Börja med att inspektera det övergripande fysiska skicket på wedgen och dess grooves. Ett besök hos din lokala Titleist produktspecialist för att utvärdera flykt, spinn och utrullning kommer att säkerställa att du spelar med de bäst presterande wedgarna.


Varför slits groovsen på wedgen ner?

Golfare möter olika förhållanden med sina wedgar vilket leder till att kanten på groovsen slits ner över tiden. Varje golfare bör utvärdera sina wedgar och dess grooves efter cirka 75 rundor för att maximera spinn.

FREKVENT SPEL

Regelbunden träning och spel skapar normalt slitage på wedgen och resulterar i en gradvis nedsättning av dess grooves.

BUNKERSLAG

Bunkerslag exponerar slagytan för miljontals småsten, vilket i princip sandblästrar wedgens yta.

ONORMALA FÖRHÅLLANDEN

Sandiga lägen, skräp på golfbollen, stenar och slitning från golftillbehör kan alla leda till gradvis slitage på wedgens grooves.

RANGE-GOLFBOLLAR

Vokey-wedgar är gjutna i mjukt 8620 stål. Range-bollar och andra bollar med hårda skal kommer över tid att slita ner kanten på groovesen.


Slitage på grooves påverkar din spinnkontroll

Vokey R&D-teamet testade tre nivåer av grooves med hjälp av en egenutvecklad wedge-robot vid testanläggningen Manchester Lane. Resultaten? Wedgar med nya grooves leder till mer precisa slag.

MER SPINN

En ny wedge kan ge upp till 2000 RPM mer spinn än en wedge spelad i över 125 rundor.

LÄGRE UTGÅNGSVINKEL

En ny wedge kommer att ha lägre utgångsvinkel än en wedge som spelats i 125 rundor.

MAXIMAL KONTROLL

En ny wedge har mindre än hälften av utrullningen jämfört med en wedge spelad i 125 rundor.


Hur påverkas prestandan av slitage på grooves?

Vi testade wedgar som spelats i 125 rundor, 75 rundor och en ny wedge med nya grooves.

125 rundor: 35° launch| 6500 RPM spinn | 24' utrullning. 75 rundor: 34° launch| 7400 RPM spinn | 18' utrullning. Nya grooves: 33° launch| 8500 RPM spinn | 10' utrullning.

ALLA GROOVES PÅ WEDGAR SLITS ÖVER TIDEN

På Titleist gör vi allt för att leverera prestanda och kvalitet till högsta nivå. Detta inkluderar att inspektera varje Vokey-wedge och dess grooves samt att ta det extra steget att applicera en lokaliserad värmebehandling på ytan som dubblar hållbarheten. Dock slits alla grooves på wedgar ut förr eller senare, vilket är anledningen till att våra Titleist produktspecialister finns här för att erbjuda professionella utvärderingar av wedgar, vilket hjälper dig att maximera spinn och hålla dig på toppen av ditt spel.

WEDGE-UTVÄRDERING: ANPASSAD TILL DIN INDIVIDUELLA SLAGSTIL

Utprovade wedgar leder till lägre score. Träffa en Titleist produktspecialist för att se om ett wedgebyte kan hjälpa till att lägga till mer spinn i ditt närspel.