Nyheter

Vikten av att göra en utprovning på wedgar

Varför är det viktigt att göra en utprovning på dina wedgar?

Varje sving är unik och kräver rätt verktyg – och ingenting gör mer för att förbättra ditt spel än nya wedgar, särskilt när de är anpassade specifikt för ditt spel.

Ett bra wedge-spel kommer från tre faktorer - variation på slag, längd- och bollflyktskontroll samt maximal spinn. Att göra en utprovning justerar inte bara din bollflykt, ditt avstånd mellan klubborna och sulslipningarna, utan det lägger även till mer variation och spinn i din bag.

EXAKT AVSTÅND MELLAN KLUBBORNA

Vissa wedge-slag är svåra att kontrollera även för de bästa spelarna i världen. De allra flesta spelare gynnas av att ha fyra wedgar, vilket leder till tightare avstånd mellan klubborna och fler fulla svingar. Vokey rekommenderar en skillnad i loft på 4° - 6° mellan dina wedgar, vilket resulterar i ca 9-13 meter.

VARIATION PÅ SLAG

Varje wedge i din bag måste ha ett syfte. Att lägga till en wedge med hög bounce och en med medelbounce skapar mer mångsidighet och variation på dina slag samt förbättrar ditt närspel under olika förhållanden.

LÄGRE SCORER

Utprovande wedgar kommer att bibehålla eller optimera dina 'go-to'-slag, samtidigt som de förbättrar de svagaste slagen i ditt närspel vilket hjälper dig till lägre scorer.

BOKA DIN UTPROVNING

Utprovade wedgar leder till mer självförtroende och lägre scorer. SM10-wedgar finns nu tillgängliga för utprovning. Få mer precision i ditt spel med rätt klubbor i din bag.

Boka din utprovning på SM10 idag.